Būvatļauja saņemta!

Iesākumā jāsaka ka pēc sākotnējā plāna biju cerējis papīrus sakārtot līdz marta sākumam, lai bez steigas varētu organizēt būvdarbus kopā ar pārējiem kaimiņiem kas bija plānojuši uzsākt būvniecību šogad.

Praksē projekts būvvaldē tika iesniegts tikai aprīļa beigās. Nācās vien samierināties un noskatīties kā kaimiņi sāt rakt pamatus 😦 Par laimi būvvalde deva savu atzinumu divu nedēļu laikā – jānovērš vairākas nepilnības:

  • Plānotā spice nedrīkst būt tuvāk kā 4m no robežas
  • Viens no bioloģiskās kanalizācijas atzariem bija tuvā kā 4m no kaimiņa
  • Nav iesniegts apliecinājums par to ko es kā īpašnieks apņemos izbūvēt

Tā kā projekts kavējās un galvenās diskusijas ar arhitektu bija par to, kad tiks iesniegts projekts, tad šādiem sīkumiem (un jāatzīst arī dažām citām lietām) netika pievērsta liela vērība.

Bet kļūdas tika operatīvi izlabotas un vienojoties ar būvvaldi izdevās saņemt būvatļauju pie koriģēto dokumentu iesniegšanas. Lai izpildītu Būvdarbu uzsākšanas nosacījumus bija jāiesniedz:

  • Fizisko personu vispārējās civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas polise
  • Jānoslēdz atkritumu apsaimniekošanas līgums
  • Jāaizpilda pieteikums ar info par būvdarbu veicēju utt.

Nosacījumus izpildīju 2h laikā, vispirms iegādājos polisi Baltā (atradās blakus būvvaldei) un noslēdzu atkritumu apsaimniekošanas līgumu ar pašvaldības norādīto uzņēmumu. Dokumenti ar pieteikumu tika iesniegti būvvaldē un uzreiz saņēmu atļauja uzsākt “rušināšanās darbus”

Polisi iegādājos uz 3 gadiem (maksimālais termiņš), bet būvdarbus atļauts veikt 8 gadus – ceru ka iekļaušos plānotajos 3 gados:

  • Šogad kaste
  • Nākošgad iekšdarbi, lai var ievākties
  • Un trešajā gadā siltināšana/fasāde/pagalms

Te arī gala plānojums:

majas-gala-projekts

Viena no sākotnējām projekta versijām redzama šeit. Pēc lasītāju ieteikuma un telpu atzīmēšanas dabā tika nolemts palielināta viesistabu un samazināt guļamistabas. Iespējams ka praksē telpas, kas atdalītas ar nenesošajām sienām tiks koriģētas pēc ieskatiem.

 

 

13 domas par “Būvatļauja saņemta!

    1. Tas ir apliecinājums ka es kā īpašnieks esmu:
      – Iepazinies ar detālplānojumu
      – Ka dzīvē detālplānojumā uzrādītās lietas neeksistē (ceļi/apgaismojums/kanalizācija/ūdens utt)
      – Ka neprotestēšu pret detālplānotāja izstrādātāju
      – Ka izveidošu vietējo ūdeni/kanalizāciju, bet ja tomēr pašvaldība izveidos savējās komunikācijas tad man tām būs jāslēdzas klāt
      – Ka pats šķūrēšu sniegu no pieguļošā koplietošanas ceļa un tīrīšu grāvjus

      Īsāk sakot, gribi būvēties, tad pats ar visu tiec galā

      Patīk

  1. Kādu līgumu un ar kuru firmu slēdzi par atkritumu apsaimniekošanu? Es tieši šodien interesējos pār būvgružu izvešanas līgumu būvniecības vajadzībām, pirms būvēšanas atļaujas saņemšanas – neviena no 5 firmām ko apzvanīju tādu nepiedāvā.
    Nosacījums ir, ka uzreiz ir jānoliek konteiners zemesgabalā, tad līgums. Negribu maksāt par konteineru, kurš stāvēs tukšs iespējams pat gadu… Vai arī dzīt vienu konteineru pa tukšo, lai tikai tiktu pie līguma …

    Patīk

    1. Līgums nepieciešams sadzīves atkritumu apsaimniekošanai. Manā gadījumā bija minēts konkrēts pašvaldības uzņēmums (laikam monopols) ar kuru jāslēdz līgums. Attiecīgais uzņēmums piedāvāja divas opcijas – konteineru vai arī preikšapmaksa par x atkritumum maisiem. Protams, izvēlējos priekšapmaksas variantu – dabūju 3 spilgti dzeltenus ~ 100L atkritumu maisus ar kuriem man pietiks ļoti ilgam laikam.
      Par būvgružiem ir atsevišķs stāsts. Līgums jāslēdz nav, bet pie mājas nodošanas eksplotācijā tev vajadzēs parādīt kur esi licis ar būvniecību saistītos atkritumus. Šādu atkritumu izvešanu/pieņemšanu piedāvā vairākas firmas, galvenais lai viņi tev iedot papīru ka atkritumi ir savākti.

      Patīk

  2. Skatos ka dažus ieteikumus par telpām ņēmi vērā 🙂
    Vēl samaini 11 un 12 telpas – lai no virtuves un āras nav pārāk dziļi uz wc jāiet.

    Patīk

    1. Vai noris pēc plāna – droši vien ka nē 🙂 pagaidām ir sienas un šonedēļ ceru nofinalizēt monolīto joslu. Tālāk jau skatīšos pēc situācijas/iespējām, bet ļoti gribētos šogad uzlikt jumtu. Tā kā visu daru pats, tad nav laika padalīties ar progresu.

      Patīk

  3. Viens dari? Cik laika aizgāja uz sienām (dienās)? Es “vācu” info, lai saprasto cik daudz varētu nākošgad iespēt, šogad sāku Jūlija otrā pusē, biju plānojis pēdu + pamatus samūrēt (dobie bloki), bet slikto laikapstākļu dēļ tiku tikai līdz pēdai + pirmā bloku rinda (kkur jau komentēju, ka izvēlējos nepareizo tehnoloģiju, liels laika patēriņš). Tad pāris ned. atpakaļ, kad bija lietus pauze aizbetonēju dobumus un visu aizbēru ciet, lai nekrājas ūdens (kas vienubrīd bija līdz bedres malām). Es strādāju pagaidām viens, ja ievāktā info rādīs, ka nāk.gad nepaspēšu tikt līdz jumta likšanai (rudenī), tad būs jāmeklē papildspēki. Protams katram ir savs projekts utt, bet +/- tāpat var saprast. (man gan 1.5 stāvi) Lai veicas!

    Patīk

    1. Lielāko daļu laika strādājām divatā – brālis kā palīgs, jauca līmi/pienesa blokus. Sāku mūrēt 9. augustā un pēdējo “ubloku” pabeidzu likt 2. oktobrī. Šajā laikā biju paņēmis ar pārtraukumiem atvaļinājumu 3 nedēļas, kā arī darbojos pa vakariem/brīvdienām (kad nelija/nebija slinkums). Grūti pateikt cik tieši dienas ir veltītas, bet vidēji dienā izdevās uzmūrēt ~80% līdz 100% no vienas rindas.
      Pirmo rindu veidoju viens un tas man prasīja 3 dienas (šī man bija pirmā pieredze mūrēšanā). Tālāk jau aizgāja ātrāk, bet kārtīgi piešāvos tikai pie ~ 6 rindas. Itkā bloki ar katru rindu tika likti aizvien ātrāk, bet kopējais laiks īpaši nesamazinās, jo sienas paliek augstākas un bloki jāceļ/jāpadod uz stalažām.
      Ņem vērā ka armēšana prasa laiku (man apmēram 1 dienu), arī katras rindas “pulēšana” ar rīvdēli un apsegšana lai nesalīst prasa laiku, bet visčakarīgākais/darbietilpīgākais ir bloku zāģēšana. Man arī galvas sāpes sagātāja stūri, kuri manā gadījumā ir krietni vairāk par četriem, jo katrs stūris prasa papildus uzmanību. Arī bloku veidam ir nozīme, man ir Ytong kuriem nav jāpilda vertikālās šuves, tad ļoti ietaupa laiku, jo blokus taisnajos gabalos var krāmēt vienu pēc otra.

      Jā būtu jāmūrē vēl kaut kas tad noteikti darītu pats, roka piešauta un domāju ka darbs rietētu krietni raitāk, bet ja iepriekš nav mūrēts, iesaku apsvērt samaksāt labam meistaram, lai viņš tavā vietā cilā blokus. Pieredzējis meistars to izdarīs krietni ātrāk 🙂 Bet ja ir vēlme pavadīt laiku svaigā gaisā un nodzīt riepu, tad tik uz priekšu!

      Patīk

Komentēt